Stralen in cabine & Conserveren

 

Op onze locatie in Baak (regio Doetinchem) hebben wij onze straal- en conserveerafdeling. Met onze straalcabine, metalliseer/schoopeerafdeling en natlakcabines kunnen we een totaalpakket aanbieden voor het (opnieuw) conserveren van al uw producten van klein tot groot. 
In onze straalcabine van 25 meter lang, 8 meter breed en 8 meter hoog kunnen wij grote tot zeer grote producten stralen tot de gewenste ruwheid. Wij kunnen hierbij met zowel staal als zand stralen. Tevens hebben wij een aparte cabine waar wij RVS kunnen parelstralen.

Glasparelen is het grondig reinigen van het basismateriaal. Het verwijdert vuil en geeft het oppervlak een egaal en glanzend uiterlijk. Deze behandeling wordt veel toegepast in de RVS (voedings)industrie omdat na de behandeling het oppervlak minder gevoelig is voor vingerafdrukken en opname van vuil.

Metalliseren/schooperen is een techniek waarbij met een vlamboog zinkdeeltjes op een product worden gespoten. Het resultaat is een ijzersterke, ruwe verzinkte ondergrond die zich bijzonder goed leent voor het aflakken en een optimale bescherming bied tegen invloeden van buitenaf. Naast zink kunnen ook andere materialen als koper, aluminium en dergelijke toegepast worden. 

In onze spuithallen kunnen wij de gestraalde producten voorzien van een coatingsysteem naar keuze. Tijdens dit traject wordt u bijgestaan door onze medewerkers met hun jarenlange ervaring.  Hierdoor wordt het juiste type coating bij het product en het klimaat waarin het zich uiteindelijk bevindt gekozen. Wij maken gebruik van verschillende spuittechnieken zoals airless, air mix en elektrostatisch.